Over Rik

Met mijn vrouw Geertrui en onze vier zonen — Wout, Klaas, Siel en Flor — vormen gezelligheid en tradities al jaren het hart van ons gezin. Samen genieten van lekker eten en nieuwe smaken ontdekken, de natuur intrekken en thuiskomen rond het kampvuur met een glaasje wijn of kombucha: dát zijn momenten die ons verbinden.

Koken doe ik met plezier, in onze keuken of op de Big Green Egg. Het liefst breng ik familie en vrienden samen in onze tuin of gerenoveerde schuur, voor ongedwongen tafelmomenten met lekker eten en een goed glas wijn.

Olivier Baud’s Fromagerie (Gruyère)

Na dertig jaar als Internationaal Sales Director en CEO in de professionele audio- en videowereld, waarin ik de wereld rondreisde en ontdekte hoe eten overal cultuur en traditie weerspiegelt, besloot ik eind 2024 een ander pad te kiezen. Ik nam een sabbatical en begon een opleiding tot Kaasmeester, aangevuld met internationale masterclasses bij o.a. een Meilleur Ouvrier de France Fromager en de Vice Champion du Monde Fromager . Onderweg bezocht ik tal van kaasmakers, affineurs en andere gepassioneerde vakmensen.

Ambachtelijke kazen zijn voor mij het resultaat van passie, vakmanschap en terroir. Met breng ik die topkazen samen met verrassende pairings in een stijlvolle kaasbeleving. Je bestelt online en haalt af op een moment dat jou past. Wij doen het werk, jij kan gewoon bij je gasten zijn. Zo worden bijzondere momenten onvergetelijk. Genieten van gezelschap. Genieten van ambachtelijke kazen. Puur beleving.

Tot binnenkort!

Kaasmeester Rik

Olivier Baud’s Fromagerie (Gruyère)
Olivier Baud’s Fromagerie (Gruyère)