La Ferme Basilou

Land:

Frankrijk

Regio: Perche (Normandie/Centre-Val de Loire)
La Ferme du Basilou ligt in Saint-Julien-sur-Sarthe, in het departement Orne, midden in de Normandische streek van Le Perche. De boerderij wordt uitgebaat onder de naam SCEA Basilou, met Vincent Lerat als verantwoordelijke. Op het bedrijf worden ongeveer 350 Alpine-geiten gehouden, waarvan de melk volledig op de boerderij zelf wordt verwerkt tot rauwmelkse geitenkazen.

De productie is volledig fermière: de melk komt van de eigen kudde en wordt dagelijks vers verwerkt. De kazen worden met de hand gevormd en rijpen op natuurlijke wijze, wat zorgt voor een rijk en karaktervol smaakprofiel dat sterk verbonden is met het terroir van Le Perche.

Ferme du Basilou is één van de meest gerenomeerde producenten van Le Trèfle du Perche Fermier, de karakteristieke klaver-vormige geitenkaas die symbool staat voor de streek. De kaas weerspiegelt de finesse van de lokale melk en het vakmanschap van de boerderij.

De hoeve illustreert de moderne generatie boeren-kaasmakers in Normandië: trouw aan traditie, maar met oog voor kwaliteit, herkomst en authentieke smaak.