Fromagerie Jort
Regio: Calvados, Normandie
Fromagerie Jort werd opgericht in 1888 in Bernières-d’Ailly (Calvados, Normandië, Frankrijk), in een voormalig molengebouw aan de rivier de Dives. De kaasmakerij is stevig verankerd in de Normandische traditie van kazen met Beschermde Oorsprongsbenaming (AOP) — waaronder Camembert de Normandie, Pont-l’Évêque, Livarot en Neufchâtel.
De knowhow bij Jort is sterk geworteld: kazen worden nog steeds volgens de traditionele werkwijze gevormd per lepel (in vijf beurten, met tussenpozen) om een gelijkmatige korst en optimale textuur te garanderen. Dagelijks wordt melk aangevoerd van tientallen lokale producenten die voldoen aan de AOP-specificaties, waardoor de band met terroir en landbouwers nauw blijft.
Jort onderscheidt zich door zijn inzet voor kwaliteit, consistentie en erfgoed. Hun kazen worden breed verspreid in Frankrijk, maar ook internationaal gewaardeerd en onderscheiden op concoursen.
De knowhow bij Jort is sterk geworteld: kazen worden nog steeds volgens de traditionele werkwijze gevormd per lepel (in vijf beurten, met tussenpozen) om een gelijkmatige korst en optimale textuur te garanderen. Dagelijks wordt melk aangevoerd van tientallen lokale producenten die voldoen aan de AOP-specificaties, waardoor de band met terroir en landbouwers nauw blijft.
Jort onderscheidt zich door zijn inzet voor kwaliteit, consistentie en erfgoed. Hun kazen worden breed verspreid in Frankrijk, maar ook internationaal gewaardeerd en onderscheiden op concoursen.
